you are here: Home Resurse Articole

12 -December -2019 - 09:51

Articole
Cum putem fi mântuiţi PDF Print E-mail

autor: Pastor Mihai Dumitrascu

Nu cred că sub soare poate fi pusă o întrebare mai importantă ca aceasta.  Orice om poartă în sine această tânjire după Dumnezeu. Atunci când am fost creaţi după chipul şi asemănarea Sa, Dumnezeu a aşezat în noi trei nevoi fundamentael: nevoia de Dumnezeu, nevoia de comunitate şi nevoia de semnificaţie.

Odată cu căderea omului în păcat, cunoaşterea de Dumnezeu pe care o avea omul şi care satisfăcea prima nevoie, aceea după Dumnezeu, s-a prăbuşit la nivelul subconştientului, al bănuielii. Nerezolvarea acestei nevoi fundamentale după Dumnezeu a afectat şi celelalte domenii ale omului: comunitatea şi identitatea sa.

Cel care face primul pas în rezolvarea acestei nevoi nu este omul căzut, ci Dumnezeu. Aşa că putem vorbi de mai mulţi paşi necesari dobăndirii mântuirii.

1. CUNOAŞTEREA LUI DUMNEZEU

Dumnezeul transcendent a ales să comunice cu omul afectat de căderea în păcat folosind mai multe căi. A făcut-o prin ceea ce se numeşte revelaţia generală şi revelaţia specială.

  • Revelaţia generală – este cea prin care Dumnezeu se descoperă tuturor oamenilor, oricărei persoane, necontând perioada în care trăieşte, zona geografică, cultura sau etnia.
Read more...