you are here: Home Despre noi Conducere CRPC

12 -December -2019 - 09:51

Conducere PDF Print E-mail

Conducerea CRPC pentru mandatul 2014-2018 a fost desemnată la 5 iulie 2014, având următoarea componență: Vasilică Croitor – preşedinte, Eugen Iorache – vicepreşedinte, Dorel Toma – secretar, Buzatu Daniel, Chiriţă Ion, Coman Flaviu, Dumitraş Aurel, Dumitraşcu Mihai, Pașcalău Traian – membri ai comitetului. Conducerea CRPC se bucură de relaţii optime şi de o atmosferă bună în cadrul comitetului. Încercăm să promovăm o conducere vizionară, care să corespundă nevoilor şi solicitărilor apărute, şi de asemenea să fie în acord cu planul lui Dumnezeu pentru comunitate.

PREZENTAREA ECHIPEI DE CONDUCERE A COMUNITĂȚII:

PREŞEDINTE: Pastor Vasilică Croitor

Născut în nordul țării, pastorul Vasilică s-a mutat pe un câmp de misiune din interiorul României, în anul 1997, după ce a absolvit Institutul Teologic Penticostal din București. Împreună cu alți 4 lideri din România a fondat APME, Agenția Penticostală de Misiune Externă din România, o organizație aflată în plină dezvoltare, care a trimis peste 60 de misionari pe termen lung în alte națiuni. De-a lungul anilor de slujire  a călătorit în diverse națiuni din Asia, Africa și America, promovând misiunea externă. În 2006 a făcut parte din echipa care a înfințat Comunitatea Regională Penticostală Constanța, o comunitate alcătuită din 4 județe: Constanța, Galați, Brăila și Tulcea. Din 2014 este președintele Comunității Regionale Penticostale Constanța,

Vasilică este editor de carte creștină, a publicat aproximativ 100 de cărți sub egida Editurii Succeed Publishing din Medgidia. Cartea sa, Răscumpărarea memoriei, Cultul Penticostal în Perioada Comunistă a fost publicată în anul 2010. Împreună cu soția sa, Mihaela, au 3 copii: Denisa (16 ani), Beniamin (14) și Miriam (5).

 


VICEPREȘEDINTE: Pastor Eugen Iordache

În cadrul Comitetului CRPC coordonează Departamentul pentru grijă pastorală.

SECRETAR: Pastor Dorel Toma

Dorel Toma s-a nascut in Beius judetul Bihor in 1973, a absolvit Institutului Teologic Penticostal, promotia 1997. Inca din ultimul an de facultate, in 1996, a inceput slujirea in Biserica Penticostala „Speranta„ din Mangalia, ordinat fiind in slujba de diacon, iar un an mai tarziu in cea de pastor. In 1999 s-a casatorit cu Ligia si au inpreuna patru copii: Andreea, Alexandru, Laura si Filip. Pe langa slujirea pastorala este implicat si in plantatea de biserici, in sudul judetului Constanta.

În cadrul Comitetului CRPC coordonează Departamentul pentru copii.

 


MEMBRU: Pastor Dumitraşcu Mihai

Pastor fondator al Bisericii Creștine “Emanuel”, Galati, licențiat în electromecanică la Unversitatea din Galați (1982-1986); Leadership Certificate la Christ for the Nations Institute, Dallas, Texas (1992); Absolvent A.T.S. - Teologie Pastorală (1993-1996); M.A. în conducere globală, Fuller Theological Seminary, Pasadena (2009-2013), Coordonator naţional – Advanced Training Studies Teologie Pastorală

Născut într-o familie de credincioşi evanghelici, Mihai Dumitraşcu s-a pregatit înainte de 1989 pentru o carieră tehnică. Adevărata lui chemare a fost însă spre slujirea lui Dumnezeu. Foarte activ în lucrul cu tinerii, Mihai a început să studieze împreună cu aceştia, în mod sistematic, Scriptura, ca apoi să intre în pastoraţie, după finalizarea studiilor la Colegiul „Christ for the Nations Institute” din Dallas în anul 1992. De asemenea a absolvit studiile de Teologie Pastorală din programa Advanced Training Studies – BEE, iar mai târziu va finaliza programul de master în conducere globală la Fuller Theological Seminary.

Realizând nevoia de Dumnezeu a oamenilor copleşiţi de probleme şi lipsiţi de informaţie din oraşul său natal, Mihai a căpătat curând viziunea plantării unei biserici relevante, cu accent pus pe o închinare contemporană, pe o predicare expozitivă, pe guvernare biblică şi pe o filosofie de creştere bazată pe ucenicie şi pe grupe mici de părtăşie. După cinci ani de păstorire a Templului Penticostal din Galaţi, în martie 1999 planteză Biserica Creştină “Emanuel”, situată actualmente într-o zonă centrală a oraşului.

În prezent Mihai, care este căsătorit cu Neli şi are trei copii: Flavius, Evelin şi Remus, continuă să păstorească Biserica ”Emanuel”. De asemenea coordonează la nivel naţional programa de Teologie Pastorală din cadrul Advanced Training Studies. Ca părinte a trăit rugându-se pentru ca cei trei copii să experimenteze în mod personal întoarcerea la Domnul, pocăința. Slujind ca pastor a trăit alături de nenumărate persoane bucuria pocăinței, în urma auzirii mesajului Evangheliei.


MEMBRU: Pastor Aurel Dumitraş

 

 

 

 

 


MEMBRU: Pastor Daniel Buzatu

 


MEMBRU: Pastor Ion Chiriţă

 

Nelu Chiriță s-a întors la Domnul în 1993. După șapte ani de la botez, timp în care a slujit Domnului în diverse moduri, a fost ales să slujească ca pastor la Templul Penticostal Galați. Astfel, din 2001 a slujit la Templu timp de șapte ani până în 2008 când a plantat o nouă biserică în orașul Galați, Biserica Speranța, unde slujește și în prezent. Nelu Chiriță a absolvit cursurile Facultății de Teologie din cadrul Institutului Teologic Penticostal din București, fiind licențiat în teologie pastorală și didactică. Este căsătorit cu Mihaela și are doi copii: Ionatan și Samuel.

 


MEMBRU: Pastor Flaviu Coman

Flaviu Coman a absolvit Institutul Teologic Penticostal din București în anul 2000. Este pastor la Biserica Betleem din Medgidia.

În cadrul Comitetului CRPC coordonează Departamentul pentru tineret.